Hemvärnet har anslutit till sökinsatsen av den försvunna mannen i Bergsåker. Foto: Gobiten.se

Sökinsats i Bergsåker efter försvunnen man

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en sökinsats av en man som anmäldes försvunnen i området väster om Bergsåker. Hemvärnet, fjällräddare och Missing people deltar i sökaktionen.

Det var under fredagen som en man i 80-års åldern anmäldes saknad. Mannen sågs senast utanför sitt hem vid niotiden samma morgon, troligen iklädd en klarblå/blå tunn täckjacka med vita inslag alternativt en mörk enfärgad jacka, grå joggingbyxor och en huvudbonad enligt polisen.

Sökarbetet pågick under natten till lördag med polisiära resurser, Missing people och fjällräddare. Under lördagsmorgonen inledde Missing people en sökinsats med Selånger IP som samlingspunkt, där även hemvärnet och fjällräddare deltar. Polis, hundförare och polishelikopter anslöt under förmiddagen.

– Alla råder under polisen, de fördelar ut sektioner för att sökandet ska vara så effektivt som möjligt, vi välkomnar sökare att hjälpa till, säger Sara Hansson, pressansvarig Missing people.

Boende i området ombeds att kontrollera garage, förråd och andra typer av byggnader, skriver Polisen på sin hemsida.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med iakttagelser och tips till polisens nummer 112.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.