Sollefteåbon är på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott och häleri. Han har gjort vissa medgivanden men nekar till brott och bestred också häktningen. Foto: SVT / arkiv

Sollefteåbo häktad för grovt jaktbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern från Sollefteå kommun häktades på tisdagsmorgonen misstänkt bland annat för grovt jaktbrott.

Enligt kammaråklagare Lo Jonsson ska den aktuella brottsligheten ha pågått i Sollefteå kommun mellan februari och augusti i år.

Åklagaren är mycket förtegen om detaljer kring förundersökningen som omges av sträng sekretess. Till exempel vill hon inte berätta vad det grova jaktbrottet bestått i, eller om det finns fler misstänkta i ärendet.

Greps i fredags

Mannen greps och anhölls i fredags. På måndagen begärdes han häktad i Ångermanlands tingsrätt, och häktningsförhandlingen hölls under tisdagsmorgonen.

– Han nekar till anklagelserna och bestred häktningen, men han har gjort vissa medgivanden i förhör, säger Lo Jonsson.

Förhandlingen i tingsrätten hölls bakom stängda dörrar och slutade med att mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott och häleri.

Restriktioner

Häktningsskälet är att det finns risk för att mannen på fri fot kan försvåra utredningen genom att till exempel undanröja bevis. Han har också belagts med restriktioner under tiden i häktet.

Åtal i ärendet ska väckas senast den 27 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.