Spektakulära hopp i snöyran

Uppdaterad
Publicerad

Kval i big air var en av de första grenarna när SM-veckan drog igång i Sundsvall och hemmaåkaren och snowboardstjärnan Niklas Mattsson var nöjd med tävlingen trots svåra förhållanden.

Ihållande snöfall och hård vind gjorde sitt bästa för att ställa till det för snowboardåkarna när kvaltävlingen till SM-finalen i big air genomfördes i Södra bergets slalombacke på måndagen.

Spektakulära hopp

Det handlar om ett enda stort hopp där det gäller att göra de mest komplicerade tricken och trots motvinden kunde den publik som vågat sig ut i ovädret få se en del spektakulära hopp.

Hemmaåkaren Niklas Mattson som visserligen tävlar för Leksand men bor i Sundvall var nöjd med kvaltävlingen där han inte bara är deltagare utan också en av de som ser till att själva hoppet håller högsta klass.

– Kul att vi kunde genomföra det, att det inte blev allt för mycket snöväder. Vi fick lite motvind, vilket alltid förvärrar förhållandena, men som tur var var det ingen som skadade sig, konstaterar han.

Godkänd prestation

Niklas Mattsson gav sin egen prestation i kvalet godkänt.

– Jag fick stå två åk i alla fall men jag skulle ha velat göra ett halvt varv till i sista hoppet, konstaterar han.

Niklas Mattsson gillar idén med en SM-vecka och en massa sport i Sundsvall.

– Det är kul, det är andra året vi får vara med på SM-veckan och det ska bli kul att titta på lite andra sporter också, det är en del sporter man inte har så mycket koll på så det blir roligt att åka runt och titta lite, säger han innan det är dags att köra ett träningspass inför morgondagens final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.