Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sprickor stänger bro över E4 i Timrå Foto: SVT / Timrå kommun

Sprickor stänger bro över E4 i Timrå

Publicerad

Sprickor orsakade av för tung trafik har upptäckts i vägbron som går över motorvägen vid södra infarten till Timrå. Nu stängs bron för all tung trafik, bara personbilar och lätta lastbilar upp till 3,5 ton får passera.

Enligt den utredning som gjorts har bron tre typer av skador; böjsprickor, dragsprickor och krossning. Av dessa är det böjsprickorna som är allvarligast och det som påverkar brons bärighet.

Enligt utredningen slås också fast att ”böjsprickorna är direkt orsakad av för hög belastning på bron”.

Trafiken leds om

Bron vid trafikplats 231 ligger nära SCA:s Östrandsfabrik och enligt ett pressmeddelande från Timrå kommun kommer nu transporterna till och från fabriken att ledas om. Trafiken flyttas till trafikplats Vivsta vidare via Terminalvägen och förbi järnvägsstationen – den sträckningen gäller både norrut och söderut.

Bron ägs och underhålls av Timrå kommun och de kommer under måndagen att skylta upp för omledningen.

Busstrafiken påverkas

För kollektivtrafiken gäller att linje 120 i norrgående riktning inte längre kan trafikera hållplatsen Köpmangatan/bensinstationen i Timrå. Passagerare hänvisas till hållplatsen vid Mariedalsskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer