Artisten och AIK-supportern Niklas Strömstedt menar att polisen i Sundsvall visar på ”obefintligt bollsinne” genom flaggförbudet. Foto: arkiv / montageVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stjärnan rasar mot flaggförbudet

Publicerad

Artisten Niklas Strömstedt, känd AIK-supporter, är en av många som gett sig in i debatten om flaggförbudet. På twitter skriver han att beslutet visar att ”Sundsvallspolisens bollsinne är obefintligt”. Organisationen SFSU menar att beslutet är ”bakvänt, verkningslöst och dumt”.

Flaggförbudet har skapat en intensiv debatt om läktarkultur och supporterengagemang

Kommentarerna och reaktionerna är många och heta på flaggförbudet i Sundsvall. 

Aftonbladet har talat med evenemangsansvariga för några av landets stora fotbollsklubbar. Patrik Jandelin och Mats Jonsson, Malmö FF respektive Djurgårdens IF som menar att ” ingen kommer våga arrangera fotbollsmatcher i framtiden om polisens krav fortsätter att skärpas”.


Även Bajen Fans är kritiska och skriver att ”BF står bakom Patronerna i frågan” och organisationen SFSU, Svenska Fotbollssupporterunionen skriver på sin sida att man vill ”rikta en stark uppmaning till polisen att arbeta med dialog i stället för repression”.

”Ett horribelt beslut”, skriver tidningen Expressen.

”Kontraproduktivt”

Ett exempel på när ”funktionell dumhet övergår funktionell idioti”, anser krönikören Björn Brånfelt i Sundsvall i en kommentar på Facebook.

Även supporterföreningarna i IFK Göteborg,  Elfsborg och Helsingborgs IF reagerar på åtgärderna i Sundsvall.

Styrelsen för Änglarna, IFK Göteborgs officiella supporterklubb skriver på klubbens sida att ”förbudet är kontraproduktivt, orättvist, och förödande för den positiva läktarkulturen i Sverige.   Änglarna ställer sig fullkomligt bakom GIF Sundsvalls officiella supporterklubb Patronerna i denna fråga”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer