Här vid återvinningsstationen i närheten av Ica i centrala Ånge skedde mordförsöket under julhelgen. Foto: Ylva Holmgren, SVT

Mordförsök i Ånge – inga uppgifter om misstänkta gärningsmän

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder nu ett misstänkt mordförsök i Ånge – förhör har hållits och området där händelsen inträffade har spärrats av för teknisk undersökning. Enligt uppgifter från polisen är man inne i ”en intensiv fas av utredningen” och mer information om fallet kommer att lämnas först imorgon måndag.

Åklagare leder nu förundersökningen och ärendet utreds av polisens enhet för grova brott.  Rubriceringen är försök till mord. Enligt polisens uppgifter inledde man redan under natten till söndag utredningsåtgärder i fallet.

Om någon eller några personer i nuläget misstänks för inblandning i mordförsöket vill polisen ännu inte kommentera.

Mordförsök i Ånge

Stökig natt i länet

Natten mot söndag var på fler håll en stökig natt för polisen: i Örnsköldsvik stoppades en minderårig förare i en A-traktor misstänkt för vårdslöshet i trafik. Polisen tog förarens körkort och kontaktade vårdadshavarna.

I Kramfors fick en annan A-traktorförare böter för det som uppges vara ”störande och onödig” körning i ett bostadsområde.

I Sundsvall greps under natten en person misstänkt för dieselstöld i Birsta. Brottsverktyg och ett antal dunkar hittades på brottsplatsen.

Grovt rattfylleri och olovlig körning

I Timrå greps en person misstänkt för rattfylleri. Personen visade sig även sakna körkort och misstänks för grov olovlig körning.

En liknande händelse inträffade även i Birsta utanför Sundsvall där en person greps för rattfylleri och olovlig körning.

Under natten har även några trafikolyckor rapporterats in, bland annat i Härnösand där föraren misstänks för smitning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Ånge

Mer i ämnet