Visa alla (2)

Stopp på E4:an efter bussbrand i Utansjö

Publicerad

En buss fattade eld på E4:an i norrgående körfält i höjd med Oringen under fredagseftermiddagen. Det blev totalstopp i båda riktningarna och långa köer bildades på platsen. Vid 20-tiden hade bussen bärgats och båda körfälten öppnades igen.

En buss började brinna på E4:an i Utansjö, söder om Högakustenbron på fredagseftermiddagen. Larmet kom vid 16.45-tiden och det slog öppna lågor från fordonet.  

Kallar på tungbärgare

– Det är en inredd buss som började brinna men vi vet inte hur. Vi har släckt ner det mesta, berättade Andreas Åström räddningsledare på Räddningstjänsten vid 17-tiden.

De höga lågorna och röken syntes lång väg Foto: SVT

Till en början var det stopp i båda körfälten, men vid 17.40-tiden öppnades det södergående körfältet. Norrgående fält beräknas vara avstängd i en till två timmar. 

– Vi väntar på tungbärgare. Bussen står mitt i körfältet och eftersom bussen är fulltankad måste vi ha ett säkerhetsavstånd, säger Andreas Åström.

Började ryka

Det var busschauffören själv som slog larm till SOS.  I nuläget finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada och det tycks som om chauffören var den enda ombord på bussen.

– Det började ryka under körning och han försökte släcka själv med en pulversläckare, men det räckte inte.

Vänder i kön

Vid 18.50-tiden var bärgare på plats. Det var då fortsatt begränsad framkomlighet i södergående körfält och helt stopp i norrgående. Trafiken leddes om via länsväg 723.

Polisen fick under kvällen flera samtal om bilister i kön som vände och körde mot färdriktningen i riktning mot Härnösand. 

Vid 20-tiden öppnades åter vägen för trafik sedan bärgare varit på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer