Foto: Gobiten

Uppgörelse i kriminella kretsar tros ligga bakom dödsskjutning

Uppdaterad
Publicerad

En man har dött efter en misstänkt skottlossning i Sundsvall. Ingen person har gripits men polisen tror att det rör sig om en händelse kopplad till den kriminella miljön.

Larmet kom till polisen strax före klockan 20 på måndagskvällen. En man i 35-årsåldern hade då hittats skadad utomhus i bostadsområdet Korsta i centrala Sundsvall. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Vid 23-tiden meddelade polisen på sin hemsida att mannen dött till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Utreder mord

Polisen misstänker att mannen skjutits till döds och har inlett en förundersökning om mord. Enligt uppgift ska flera personer ha setts lämna platsen i samband med händelsen, men ännu är ingen gripen. Brottsplatsen ligger nära en förskola.

Dödsskjutning i Korsta

På sociala medier har spekulationerna startat om vad som ligger bakom skjutningen och även i bostadsområdet var det dagens samtalsämne. Flera som SVT träffade på gångvägarna i Korsta under tisdagsmorgonen berättade om det stora polispådraget. En annan har till och med hört skottlossningen på avstånd. En tredje berättar om iakttagelser precis innan skottlossningen som hen sätter i händelsen med brottet.

”Kriminell miljö”

Polisen kommer att hålla en presskonferens under tisdagseftermiddagen.  I nuläget tror man ”att det rör sig om en isolerad händelse kopplad till den kriminella miljön”, skriver de i ett pressmeddelande. En hypotes som polisen arbetar efter är att offret skjutits utomhus.

Under natten och morgonen var området där skjutningen inträffade avspärrat för teknisk undersökning men vid niotiden lyftes avspärrningen.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som sett eller hört något i området vid tidpunkten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Korsta

Mer i ämnet