Foto: SVT

Strömlöst på vissa håll men många har fått strömmen tillbaka

Publicerad

På lördagseftermiddagen var fortfarande 72 av Eon:s abonnenter i Västernorrland utan ström, merparten i Sundsvalls kommun. Eons regionchef varnar samtidigt för att fler avbrott kan uppstå.

Snöovädret som drog fram över länet satte sina spår i form av otaliga strömavbrott men under lördagen fick en stor del av de som varit strömlösa det senaste dygnet tillbaka strömmen. Från över 600 strömlösa på förmiddagen var siffran nere på 72 abonnenter vid 17-tiden.

– De som jobbar är försiktigt positiva till att de flesta ska få tillbaka strömmen ikväll men siffran kan också öka när träden töar ur, säger Lena Berglund, regionchef på Eon.

Varnar för nya avbrott

Eon har folk på samtliga fel i Västernorrland enligt Lena Berglund som uppmanar folk att om möjligt hålla koll på avbrottskartan. Hon varnar också för att det troligen blir fler strömavbrott under de närmsta dagarna.

Fyra helikoptrar

De helikoptrar som tillsammans med ett hundratal operatörer på marken har jobbat med att få undan de träd som rasat mot elledningar kunde observeras i luften under lördagen. En helikopter jobbade i området mellan Nora och Huljen ända fram till skymningen och i anslutning till Eon:s lokaler i Granlo stod senare på eftermiddagen fyra helikoptrar parkerade.

– Tre av helikoptrarna ska jobba i morgon, en av maskinerna har drabbats av ett fel på sågutrustningen, berättar Lena Berglund som också rapporterar vissa flygproblem som uppstått på grund av dis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer