Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var Johan Nikula som polisanmälde sin tidigare vd. Nu kommenterar han den fällande domen och berättar hur styrelsen i Skifu kommer att hantera den. Foto: Anna Beijron SVT

Styrelseordföranden i Skifu om mutdomen: ”Jag är lättad”

Uppdaterad
Publicerad

– Det här var ett bra domslut tycker vi, säger styrelseordföranden i det kommunala industrifastighetsbolaget i Sundsvall, Skifu.

Johan Nikula (S) har varit ordförande i Skifu sedan våren 2019. I november 2020 gick han in på polisstationen med en anmälan mot bolagets vd, Peter Clemin som slutade i maj samma år.

En internutredning hade då pekat mot att toppchefen gjort sig skyldig till mutbrott.

Toppchef i mutskandal i Sundsvall

Under torsdagen kom domen i Sundsvalls tingsrätt. Vd:n och de två entreprenörer som stått åtalade döms samtliga till fängelsestraff.

Advokater kritiserar dom

Clemins advokat, Staffan Bergqvist säger till SVT att domen kommer att överklagas.

Det säger också Carl-Johan Allansson som företräder den entreprenör som döms till ett och ett halvt års fängelse och näringsförbud.

– Jag är förvånad och tycker att tingsrätten hamnat ordentligt snett och vi kommer att överklaga, säger Carl- Johan Allansson.

Hör Johan Nikula kommentera domen och om man kommer att gå vidare med ekonomiska anspråk mot ex-vd:n.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Toppchef i mutskandal i Sundsvall

Mer i ämnet