Foto: SVT

Sundsvalls kollektivtrafik sämst i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvall har den sämsta kollektivtrafiken av Sveriges 20 största städer, det visar en ny rapport av teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang, PE.

Invånare i Sveriges 20 största städer har fått tycka till om sina hemstäder inom olika områden så som trafik, samhälle, boende och näringsliv. Många tycker att Sverige har en välfungerande infrastruktur för trafiken, framför allt när det kommer till hållbara alternativ. Mer än varannan svensk är nöjd med kollektivtrafiken men i Sundsvall är 54 procent missnöjda.

– Med tanke på hur vintrarna har varit och eftersom vi inte har haft särskilt bra informationskanaler så är jag faktiskt inte förvånad. De digitala tidtabellerna fungerade inte i vintras men det problemet ska vara löst nu, säger Per Wahlberg, ordförande i Din Turs styrelse förbundsdirektionen.

Arbeta på varumärket

Endast 46 procent av invånare i Sundsvall instämmer enligt undersökningen i påståendet att kommunen har en väl fungerande kollektivtrafik.

– Men det är klart att sådant här tär på människors förtroende för kollektivtrafiken så vi har en del att göra när det kommer till vårt varumärke, säger Per Wahlberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.