Sundsvallsbron målas om

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska Sundsvallsbrons sista delar målas om. Cirka 70 meter målas om under drygt två månader.

I drygt två månader kommer södergående trafik på Sundsvallsbron att hänvisas till ett körfält och hastighetsbegränsningen sänks till 70 km/h.

Under förra sommaren målades större delen av bron om efter att det visat sig att den färg som först använts inte höll måttet. Men på 70 meter av bron sparades originalfärgen. Detta för att det pågår en rättslig tvist mellan brobyggaren och färgleverantören. Tyska rättsinstanser ville först få tid att inspektera grundutförandet.

Nu när de sista metrarna kan målas om kommer gång- och cykelvägen på bron att användas som arbetsområde. Under arbetsperioden kommer därför gående och cyklister att få en tillfällig gång- och cykelväg i körfältet närmast in mot staden, en sträcka på cirka 500 meter.

– Precis som förra året byggs ett mobilt väderskydd som flyttas allt eftersom arbetet fortskrider. Det är viktigt att arbetet med bland annat blästring och målning sker i en torr miljö, berättar Björn Sjölund på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att pågå 21 maj – 31 juli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E4 Sundsvall

Mer i ämnet