Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sundsvallsfamiljen anklagas för att gå socialtjänstens ärenden. Hör SVT:s reportrar om vad familjen utsatts för i videon ovan. Foto: SVT

Reaktioner i arabiska forum på SVT-publiceringen: ”Hyckleri, lögn och intellektuell prostitution”

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals kommentarer har rasat in i arabisktalande forum på sociala medier, efter att en familj i Sundsvall ställt upp och pratat om sina positiva erfarenheter av kontakten med socialtjänsten.

Familjen anklagas bland annat för att gå socialtjänstens ärenden – se och hör mer i videon här.

”Hur mycket fick ni betalt för att ställa upp på intervjun?” Så skriver en person i kommentarsfältet på en arabisk facebooksida. Där har SVT:s artikel med familjen skapat debatt med många upprörda känslor.

– När jag bestämde mig för att ställa upp för SVT var mitt enda syfte att visa att det går att samarbeta med socialtjänsten, säger Mohamad.

Bakgrunden till de upprörda kommentarerna är en kampanj som pågått i sociala medier under lång tid – där svenska socialtjänster anklagas för att ta barnen från utlandsfödda föräldrar i Sverige.

Se och hör mer om reaktionerna efter publiceringen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.