Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Johan Andersson glädjs åt den nya superladdaren. I videon delar han med sig av sina tankar om vikten av fordonsladdare i kommunen. Foto: Moa Lindberg

Sveriges snabbaste laddstolpe invigd i Sollefteå – del av supersatsning

Publicerad

På måndagen invigdes en av världens mest kraftfulla fordonsladdare i Sollefteå. På bara tre minuter levererar laddaren en räckvidd på tio mil och är den första av sitt slag att installeras i Sverige.

Företaget bakom satsningen, Eviny, har en plan att installera 100 superladdare under 2022-2023, där Sollefteå alltså är först ut. 

– Det här är ju världens snabbaste laddare och att vi får vara först ut känns jätteroligt , säger Johan Andersson (C), kommunalrådet Sollefteå kommun.

I klippet hör vi Eviny, som står bakom satsningen, berätta om superladdaren och kommunalrådet som delar med sig av sina tankar om vikten av fordonsladdare i kommunen.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.