Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT & Jessica Gow/TT

SVT:s Mats Knutsson: Emil Källström möjlig efterträdare till Annie Lööf

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s politiska kommentator Mats Knutsson tror att Emil Källström, från Örnsköldsvik, kan ta över efter Annie Lööf som partiledare.

Han spår dessutom att partiet kommer att ta en något annorlunda riktning än den som Lööf lett partiet åt den senaste tiden.

– Vi får se ett mer självständigt Centerparti, säger han.

Emil Källström pekades länge ut som ett av Centerpartiets tunga framtidsnamn och satt bland annat på den tunga posten som ekonomisk-politisk talesperson. Men förra året meddelade han att han bestämt sig för att hoppa av politiken och började i stället som vice vd på kemiföretaget Sekab i Örnsköldsvik.

På torsdagen meddelade Centerpartiets partiledare Annie Lööf att hon avgår – och frågan är om Källström nu kan vara aktuell för en comeback i partiet. Han spås nämligen vara en het kandidat att ta över rollen som partiordförande, av SVT:s politiska kommentator Mats Knutsson.

SVT Västernorrland har sökt Emil Källström, utan framgång.

Hör Mats Knutsson om Lööfs möjliga efterträdare i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.