Det springer omkring förvirrade sportlovsfirare på väg hem här, bland annat en grupp italienare som undrar vad som händer. Och så alla som jobbar med melodifestivalen då och som är på väg hemåt. Plus alla andra resenärer förstås, berättar SVT:s Ann-Britt Ryd Pettersson. Foto: Ann-Britt Ryd Pettersson/SVT

Tågkaos i Örnsköldsvik efter mellon

Uppdaterad
Publicerad

Såväl sportlovsfirare och melloanhang som övriga resenärer blev strandade på centralen i Örnsköldsvik på söndagsförmiddagen sedan ett trasigt tåg stoppat trafiken söderut.

SVT Västernorrland når Ann-Britt Ryd Pettersson, som jobbat som intervjureporter vid Melodifestivalen på plats i Örnsköldsvik för SVT:s räkning under söndagsförmiddagen.

Hon berättar om ett smärre kaos på perrongerna och i vänthallen.

Melodifestivalen 2018

Förvirrade italienare

– Det springer omkring förvirrade sportlovsfirare på väg hem här, bland annat en grupp italienare som undrar vad som händer. Och så alla som jobbar med melodifestivalen då och som är på väg hemåt. Plus alla andra resenärer förstås, berättar hon.

En passagerare på nattåget berättar för nyhetsbyrån TT om översvämmade och avstängda toaletter.

– Det finns bara två i personalen ombord. Men ingen skugga över dem, de gör ett jättejobb, säger passageraren som vill vara anonym.

Elfel

Det var ett nattåg från Luleå på väg söderut som blivit stillastående på centralen i Örnsköldsvik på grund av ett elfel som ställde till det.

– Det har varit usel information om vad som hänt och vad som händer. Först efter det att flera av oss kontaktat SJ för att få information gick de ut med att var förseningar och att det skulle komma iväg ett par timmar senare än på utsatt tid. Vi kände oss tvungna att hyra en bil för att kunna komma hemåt,  berättar Ann-Britt Ryd Pettersson senare.

All trafik påverkas

Först strax före klockan tolv, omkring nio timmar försenat, kunde tåget lämna Örnsköldsviks central.

All tågtrafik till och från Örnsköldsvik har drabbats av störningar under morgonen och förmiddagen.

Det har varit runt 20 minusgrader i Västernorrland och i Örnsköldsvik under söndagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet