Esmail Sangali och Mogamed Chagayev tyckte att vanliga fotbollsföreningar var för dyra för ungdomarna i Tallnäs så dom startade en egen – Tallnäs United. Men målet är inte fotboll i första hand.

Tallnäs United – mer än bara fotboll

Uppdaterad
Publicerad

18-åringarna Esmail Sangali och Mogamed Chagayev tyckte det var för dyrt att gå med i en fotbollsklubb. Särskilt för den som är uppvuxen i Tallnäs. Så dom startade en egen klubb men fotboll är bara en del av vad man ska syssla med i framtiden.

– Vi vill se ungdomarna här ta en annan väg än att slå sönder saker och förstöra. Vi vill ge samhället här i Tallnäs en chans till något annat och hjälpa unga, säger Mogamed Chagayev.

De är själva uppvuxna i Tallnäs och de tycker att området var torftigt då. Nu finns fotbollsplaner och andra saker. Men det är ändå för dyrt att gå med i en vanlig fotbollsklubb:

Dyrt med vanliga klubbar

– Det är fint med vanliga klubbar men det kan kosta 1 700 kronor att gå med och det har inte barn från det här området råd med, säger Esmail Sangali

Manliga förebilder

Med två sponsorer i ryggen i form av SCA och Timråbo, hoppas de kunna göra skillnad i området.

– Många här ute saknar en pappa. Vi ska försöka vara manliga förebilder till ungarna. Även hjälpa till socialt och med skolan, det här handlar inte bara om fotboll, säger Mogamed Chagayev.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.