Foto: TT

Tandläkare borrade kvinna i halsen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hemmahörande i Umeå har anmält en tandläkare i Sundsvall efter att han borrat henne i halsen.

Det var under hösten 2015 som umeåkvinnan besökte en tandläkare i Sundsvallsområdet. Kvinnan skriver i sin anmälan att hon upplevt tandläkaren som ”hemskt oförsiktigt”.

”Nu fortsätter vi”

När tandläkaren skulle borra i en tand råkade han istället borra i kvinnans hals, nära halsmandeln. Enligt kvinnan ska hon ha känt smärtan och sagt till tandläkaren men då fått svaret; ”Nej då, det kan bara göra lite ont när jag borrar i tanden, nu fortsätter vi”.

”Det kommer att läka snabbt”

Efter behandlingen ska han dock ha undersökt kvinnan lite närmare och då konstaterat; ”Jo, jag råkade visst borra dig lite där, men det kommer att läka snabbt, det är sånt som händer ibland.”

Erbjöds gratis tandborste

Dagarna efter hade kvinnan mycket ont i halsen och ringde upp kliniken. Hon fick då veta att det inte fanns något de kunde göra men de erbjöd henne en påse med gratis tandborste och tandkräm.

Anmäler till IVO

Kvinnan har efter händelsen varit återkommande sjuk med feber och ont i halsen. Hon anmäler därför tandläkaren till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.