Problem för patienter att nå regionens verksamheter i Örnsköldsvik på grund av omfattande teleproblem. Foto: SVT

Telefonproblem i Örnsköldsvik lösta – går att ringa regionen och kommunen igen

Uppdaterad
Publicerad

Under lång tid gick det inte att nå Örnsköldsviks kommun eller Örnsköldsviks sjukhus via telefon på grund av ett kabelbrott.

Det var vid 19-tiden på måndagskvällen som Telias nät drabbades av ett kabelbrott. Sedan dess har det inte gått att ringa till Region Västernorrlands eller Örnsköldsviks kommuns verksamheter.

Felsökning och arbete för att laga felet har pågått. En första prognos för när felet ska vara åtgärdat är klockan 12:00. Strax innan utsatt tid var problemen lösta.

Hänvisar till andra nummer

För att nå de kommunala jourernas beredskap hänvisade kommunen till 073-270 20 31 eller till sjukhusets journummer 0611-80 000. Kommunen uppmanade alla att följa informationen på deras hemsida.

Regionens alla verksamheter inom 0660-området i Örnsköldsvik drabbades. Det gick enligt regionens hemsida att nå de olika verksamheterna via växelnumret, men när vi provade och bad att bli kopplade fungerade det inte.

Vägarbete bakom

Enligt information från Telia ska det vara Trafikverkets entreprenör som vid arbete på riksväg pålat av en kabel. Telia försökte styra om trafiken men det var inte möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.