Tennishallen i Örnsköldsvik tvingas stänga efter lastbilsolyckan i söndags Foto: Thomas Sundberg/SVT

Tennishall stängd efter lastbilsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Den lastbil som rammade en av Mattsborgens väggar i söndags står fortfarande kvar eftersom taket riskerar att rasa in. Dessutom tvingas tennisklubben som äger fastigheten hålla stängt till vidare.

Det är många som nu drabbas efter lastbilsolyckan i söndags. Förutom Öviks tennisklubbs ca 300 aktiva, används Mattsborgen också av en grundskola i närheten och flera föreningar.

– Hållängetskolan har ju sin gymnastik här. Dessutom är det flera idrottsföreningar i Örnsköldsvik som håller till här. Det är rytmisk gymnastik, innebandy och fotboll. Nu blir de drabbade naturligtvis och det är olyckligt, säger Hans Jansson som är chefstränare på Öviks tennisklubb.

Verksamheten ligger nere

Innan verksamheten kan starta upp igen måste först lastbilen flyttas ut. Därefter måste en takstol som nu hänger löst, säkras från att rasa. Sedan ska den skadade delen byggas upp igen och besiktigas.

– Vi har varit i kontakt med räddningstjänsten och lokala byggföretag som i sin tur har varit i kontakt med försäkringsbolagen. Nu måste vi få okej från försäkringsbolagen att vi får säkra upp hallen, säger Hans Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.