Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med in i textilåtervinningsfabriken i Ortviken som öppnar upp innan sommaren. ”Vi jobbar stenhårt”, berättar Patrik Lundström, vd på Renewcell. Foto: Javier Abalo Aguilar/SVT

Renewcell i Ortviken öppnar till våren – blir största återvinningsfabrik för textiler i världen

Uppdaterad
Publicerad

Till sommaren slår Renewcell upp portarna i fabriken i Ortviken där det kommer att arbetas med textilåtervinning. Fabriken kommer att bli världens största återvinningsfabrik för textiler och SVT har fått möjligheten att få en rundvandring i fabriken inför öppningen.

Mindre än ett halvår kvarstår innan textilåtervinngsfabriken i Ortivken öppnar upp. Företaget Renewcell som kommer att arbeta med att göra nya tygfibrer av gamla och utslitna kläder. Företagets affärsidé är att återvinna gamla kläder och gör det genom en kemisk process där kläderna sedan säljs till klädindustrin.

Patrik Lundström, vd på Renewcell, är nöjd med hur fabriken har blivit.

– Det är helt fantastiskt hur den ser ut idag då vi har alla enhetsoperationer på plats, säger han.

Fabriken förväntas öppna upp innan sommaren.

Hör vd Patrik Lundström om fabrikens status och se bilder från fabriken i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.