Anders L Johansson, Lena Thelin, Inger Bergström Foto: SVT

Thelinaffären: Polisutredningen nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Polisutredningen av eventuella brott i den så kallade Thelinaffären har lagts ned. Beslutet fattades av kammaråklagare Katarina Becker i början av augusti.

Det var när landstingets generösa avtal till förre HR-direktören Lena Thelin blev kända i våras som vänsterpartisten Lars-Gunnar Hultin ville att polisen skulle granska avtalen.

Två personer polisanmäldes för trolöshet mot huvudman: Förre landstingsdirektören Anders L Johansson och avgående regiondirektören Inger Bergström.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Åklagaren Katarina Becker beslutade i första läget att inleda en förundersökning som las ut på bedrägerienheten men i augusti beslutade hon att lägga ned de vidare undersökningarna.

– Det saknas helt enkelt underlag att anta att det skett ett brott som faller under allmänt åtal, säger hon till SVT Västernorrland.

Beslutet om att förundersökningen skulle läggas ned fattades den 7 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet