Foto: SVT montage

Tidigare personalchef i landstinget har fått dubbla löner

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare HR-chefen i landstinget i Västernorrland, Lena Thelin, har haft fortsatt lön från landstinget trots att hon har ett nytt heltidsjobb på Strängnäs kommun, uppger P4 Västernorrland.

Det är P4 Västernorrland som berättar om de märkliga turerna kring den förra HR-direktören. Lena Thelin anställdes som personalchef i landstinget i december 2012. Chefsuppdraget skrevs på tre år men avslutades redan efter ett år.

Enligt radion är hon från november 2013 anställd av landstinget som utredare med bibehållen chefslön på 68 000 kronor i månaden (den visade sig vara 69 300 kronor. reds anm) . ”Hon får ett guldkantat anställningsavtal med mycket tid och pengar för konpetensutveckling”, skriver P4.

”Jobbar med ledarskapsfrågor”

Men trots att hon i juni i fjol började en ny tjänst hos en annan arbetsgivare har hon fortsatt få lön från Landstinget i Västernorrland.

I radions intervju med regiondirektören i Västernorrland, Inger Bergström, framkommer att Lena Thelin haft fortsatt lön från landstinget, trots att hon alltså flyttat och fått nytt jobb.

Kan inte redovisa några dokument

”Hon har jobbat på uppdrag av mig med olika frågor. Det handlar om bland annat ledarskapsfrågor men också coachning”, säger Inger Bergström till radion, utan att precisera vad det är för uppdrag Lena Thelin har. Hur mycket tid hon lagt ner på uppdragen kan Bergström inte precisera, men hon säger sig vara nöjd med det som levererats.

Men hon säger ändå att Thelins anställning nu kommer att upphöra. 

När vi söker Lena Thelin via Strängsnäs kommun uppger kommunikationsavdelningen att hon är ”sjuk och är i Norrland”. Via mail svarar Lena Thelin oss ”Jag hänvisar dina frågor till Inger Bergström”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet