Fredrik Lindfors är regionchef på Tidningstjänst, som kör ut bland annat Örnsköldsviks allehanda. Foto: SVT

Tidningstjänst: ”Branschen i chock”

Uppdaterad
Publicerad

I går meddelade Mittmedia att man slopar morgonutdelningen av Örnsköldsviks allehanda – tidningen ska i stället komma med posten.

– Det har hänt på mindre orter, men det här är det största samhället som berörs, säger Fredrik Lindfors, regionchef på Tidningstjänst.

Tidningstjänsts 55 anställda i Örnsköldsvik, som nu riskerar att förlora jobbet, informerades i går om Mittmedias planer att sluta med morgonutdelning.

– Stämningen var tryckt och chockartat, konstaterar Fredrik Lindfors, regionchef på Tidningstjänst.

Mittmedia

SVT: Det här var inget ni var förberedda på?

– Att något skulle hända i framtiden tror jag att de flesta förväntade sig – men att just det här skulle komma kom som en chock för de flesta, både berörda och i branschen.

SVT: Vad säger man inom branschen?

– För att citera en av dem jag pratat med: ”Det var en riktig smäll”. Det här har hänt på mindre orter och byar tidigare, men det här är vad jag känner till det största samhället som berörs på det här sättet, att man drar in morgontidningsutdelningen, säger Fredrik Lindfors.

LÄS MER: Mittmedia slutar med morgontidningen i Örnsköldsvik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mittmedia

Mer i ämnet