I videon berättar Maria Lidgren om befolkningsläget i länet och framtida utmaningar. Foto: Robert Nilsson

Stora utmaningen – få folk att välja Västernorrland: ”En väldig potential”

Uppdaterad
Publicerad

Befolkningsprognosen för Västernorrland visar på att färre personer komma att bo i länet i framtiden. Maria Lidgren, tillväxtchef på Region Västernorrland, säger att hela länet står inför utmaningar men att det finns stor potential att vända kurvan.

– Prognosen är inte särskilt positiv, men vi ska komma ihåg att det är en prognos som tittar tillbaka nio år i tiden och tittar inte på eventuella framtida satsningar och etableringar som kan påverka läget, säger Maria Lidgren, tillväxtchef på Region Västernorrland.

Stora etableringar

Maria Lidgren lyfter fram att länet tar emot större etableringar med öppna armar (som Northvolt) men att det kommer med utmaningar.

– Det är klart att det ger en ganska snabb effekt och en väldig potential. Men man ska komma ihåg att det innebär stora utmaningar för samhället runt omkring att komma ikapp, säger hon.

I videon berättar mer om länets utmaningar och varför man ska välja att bo i Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.