Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var på tisdagsmorgonen som tåget spårade ur. Enligt Trafikverket har ingen person skadats. Foto: Norman Krebs/PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Timmertåg har spårat ur i Östavall – tågtrafiken styrs om

Uppdaterad
Publicerad

Ett godståg spårade under tisdagsmorgonen ur i Östavall, söder om Ånge. Skadorna på rälsen är större än vad Trafikverket först befarat.

– Vi kommer leda om trafiken via Mittkustbanan och Ostkustbanan, vilket kan innebära förseningar och inställda tåg, säger Peter Jonsson, pressansvarig på Trafikverket.

Det var vid 08.30-tiden som larmet inkom till Trafikverket. Tåget var fullastat med timmer och tre av 22 vagnar välte i samband med olyckan.

– Det har inte uppstått några personskador i samband med olyckan, berättar Peter Jonsson, pressansvarig på Trafikverket.

300 meter räls skadat

Tågtrafiken kommer nu ledas om i samband med röjningsarbete.

– Det är ungefär 300 meter av rälsen som är skadat, enligt vår första bedömning, men vi håller på att röja nu och kommer veta mer så småningom.

– Även växlar längs rälsen, kontaktledningar är skadade, samt en elstolpe är nedkörd som måste ersättas, fortsätter han.

Helt stopp mellan Kilafors och Ånge

Tågtrafiken kommer ledas om via Mittbanan och Ostkustbanan.

– Det är redan så stor belastning på dessa sträckor så det blir konsekvenser, men vi har en avstämning imorgon på förmiddagen, så vi kommer att veta mer då.

Trafikverkets prognos just nu är att ena spåret kommer att ta två dygn att röja, medan spåret ovan där tåget som spårade ur färdades kommer ta minst en vecka att få iordning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer