Timrå segrade matchen mot Örebro med 4-3 efter fem perioder. Foto: Shanker Prem/SVT

Efter första segern i SHL-slutspelet – busshaveri stoppade resan hem för Timrå IK: ”Inte optimalt”

Det satt långt inne, men till slut besegrade Timrå IK Örebro i den tredje slutspelsmatchen i SHL.

Nu väntar ny match på hemmais för laget.

– Nu är det en helt annan känsla, säger Ante Karlsson, tränare för Timrå IK.

Efter två raka förluster i SM-kvartsfinalerna mot Örebro, var det lite kniven mot strupen för Timrå IK på tisdagskvällen.

Och det var det röd-vita gänget som gick segrande ur den drabbningen.

Forwarden Jonathan Dahlén avgjorde matchen, en och en halv minut i den femte och sista perioden när han tryckte in pucken till 4-3 för gästerna.

Dahlén var inblandad i mer eller mindre allt mot Örebro. Förutom det avgörande målet kvitterade till 1-1 i första perioden och noterades dessutom sedan för assistpoäng för både 2-3 och 3-3-målen.

SVT mötte tränaren Ante Karlsson på onsdagseftermiddagen. Då hade laget precis kommit hem efter gårdagens match. Ett busshaveri satte stopp för hemresan.

– Det är inte optimalt, men det har gått bra, säger han.

Serien mot Örebro spelas över bäst av sju matcher, men kan avgöras redan på lördag om Örebro skulle vinna i Timrå på torsdagskvällen.

Hör Timrå IK:s tränare Ante Karlsson berätta om känslorna efter segern senast i videon.