Timrå kommun avvisar föreningen Skönviksbackens förslag

Publicerad

Föreningen Skönviksbackens backkommitté fick nobben till sitt förslag om hur slalombacken i Skönvik ska drivas. Nu får Kultur och teknikförvaltningen uppdrag att upphandla driften på annat håll.

Skönviksbackens backkommitté förslag gick ut på att Timrå kommun skulle köpa föreningens inventarier och dessutom bekosta driften.

Något sådant är inte möjligt på grund av kommunens tuffa sparkrav.

– Det innebär både förvaltning och investering, vilket är en felprioritering i vårt ekonomiska läge, säger Gunnar Grönberg (S), nämndsordförande kultur- och tekniknämnden.

Upphandling krävs

Under hösten har nämnden diskuterat med olika intressenter, men nu står det klart att det krävs en regelrätt upphandling. Det innebär att förvaltningen får i uppdrag att upphandla driften av Skönviksbacken under förutsättning att det finns pengar i nämndens budget. Budgetfrågan skjuts till kommunfullmäktige.

Nästa säsong

Kommer backen att kunna öppna i vinter?

– Svårt att sia, men förhoppningen att få backen i gång till nästa säsong, säger Gunnar Grönberg.

Enligt honom är en upphandling av driften färdig tidigast vid årsskiftet.

– Backen måste skötas under tiden, kanske kan en del av backen öppnas i vinter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer