Arkivbild

Timrå kommun räddar Skönviksbacken

Publicerad

I våras såg det tungt ut för ideellt skötta Skönviksbacken. Men tack vare ett bidrag på närmare en miljon kronor från Timrå kommun kommer backen att kunna öppna även i vinter.

Trots att skidsäsongen förra vintern blev lång och rejäl har flera av länets slalombackar det kämpigt ekonomiskt. Skulebacken i Docksta är tills vidare stängd på grund av sliten linbana och Latbergsbacken i Kramfors var nära att hålla stängt i vinter.

Får kommunalt bidrag

Och Skönviksbacken, som ligger i Sundsvalls kommun men drivs av Timrå kommun, gick en osäker framtid till mötes. Men nu står det klart att Timrå kommun stöttar ideella föreningen Skönviksbacken med 950 000 kronor i ett driftsbidrag.

– Det känns superkul. Vi ska satsa för fullt i år när vi fyller 50 år. Det här blir kalas, säger Roger Höglund, ordförande i föreningen till P4 Västernorrland.

Snökanonerna har nu börjat spruta den vita varan i backen som inför vintern dessutom utökats med en ny nedfart för nybörjare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.