Foto: SVT

Timråbo åtalas för att ha knivskurit man i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

En Timråbo i femtioårsåldern åtalades på fredagen för att ha grovt misshandlat en man i sextioårsåldern i hans hem.

Det var i mitten av december i fjol som bråket mellan de bägge Timråborna inträffade. Vad som orsakat handgemänget framgår inte av åtalet men de bägge männen beskrivs som vänner. Hur det står till med vänskapen efter händelsen är oklart, enligt åtalet har den yngre av männen attackerat den äldre med ett knivliknande föremål.

Skuren och skallad

Den äldre mannen ska ha blivit skuren i mungipan, både uppåt och nedåt. Han har också ha blivit skallad, fått ta emot flera knytnävsslag och blivit biten i ett finger. Skadorna fick sys med flera stygn.

”Särskild hänsynslöshet och råhet”

Brottet rubriceras som grov misshandel. Chefsåklagare Marina Amonsson menar att brottet är grovt eftersom den åtalade Timråbon ”visat särskild hänsynslöshet och råhet då han utan förvarning, med kniv, angripit sin vän i dennes egen bostad och tillfogat honom en svår kroppsskada”.

Den åtalade varken erkänner eller förnekar det som han åtalats för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.