Timråborna Birgitta Bergman, Ove Källman vet vem de vill se som Stefan Löfvens eftertädare. Mari Eliasson (S), 1:e vice ordf kommunstyrelsen, är mer försiktig i sina uttalanden. Hör dem i videon! Foto: SVT

Timråborna vill se Magdalena Andersson som partiledare

Uppdaterad
Publicerad

Timråbor som sympatiserar med socialdemokraterna vill se Magdalena Andersson som ny partiledare efter Stefan Löfven och när SVT frågar folk på gatan är de flesta positiva till en kvinnlig partiledare.

Timrå kommun är ett av de starkaste socialdemokratiska fästena i landet. Här röstade 43 procent på partiet i det senaste riksdagsvalet. Vem som ska efterträda Stefan Löven som partiledare är naturligtvis en högaktuell fråga men inne på partikansliet där kanslisten Mari Eliasson som också är förste vice ordförande i kommunstyrelsen sorterar valsedlar inför kyrkovalet vill man inte nämna någon favorit.

– Valberedningen måste få göra sitt jobb nu, menar hon.

Men de Timråbor som SVT träffar ute i samhället är märkbart eniga om vem som bör leda partiet.

Hör hur man ser på partiledarfrågan i Timrå i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.