Den sista resan ut i landet som statsminister gick till hemtrakterna i Sollefteå kommun. Följ med till byn Edsele när Stefan Löfven kom på besök. Foto: SVT/Fredrik Israelsson

Kjell Henriksson i Edsele om Stefan Löfvens besök i byn: ”Rena folkstormen”

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven lämnar sin post i samband med socialdemokraternas partistämma den här veckan och den sista resan ut i landet gick till Lövens hemtrakter i Sollefteå kommun, där han bland annat besökte det lilla samhället Edsele.

– Rena folkstormen, konstaterade Kjell Henriksson som först inte hade en aning om vad som var i görningen i Edsele på onsdagen.

Sista resan ut i landet

Och visst var det allt annat än en vanlig dag i samhället som ligger cirka sex mil nordväst om Sollefteå. Det bor omkring 450 personer i Edsele, som har rykte om sig att ha en extra driftig befolkning. Just driftigheten var det som lockade Stefan Löfven till byn på hans sista resa ut i landet som statsminister.

När Kjell Henriksson i byn Edsele insåg att Löfven var på besök tyckte han att det var på tiden. Foto: SVT/Fredrik Israelsson

En multiaktivitetsby

– Man delar på ansvar och ser till att livsmedelsbutiken fungerar, att det finns en servering där skolbarnen kan äta, man tar ansvar för fastigheter och lägenheter, det är en multiaktivitetsby och det är nog vad det måste vara för att det ska fungera, konstaterade statsministern.

I videon ovan kommenterar Stefan Löven resan. Några Edselebor ger också sin syn på statsministerns besök.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.