Marmorstein: ”Stefan Löfven kan ta ut svängarna lite”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är första debatten sedan januariavtalet brakade samman. Det är också sista debatten för Stefan Löfven som partiledare för Socialdemokraterna innan han avgår i november. SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein tror därför att statsministern kan ta ut svängarna lite i kvällens debatt i Agenda.

Mycket fokus under kvällens debatt väntas hamna på regeringsfrågan. Och där hamnar statsminister Stefan Löfven i fokus när han nu gör sin sista debatt. Elisabeth Marmorstein tror att Löfven kan bli lite av en ”lame duck”, men säger samtidigt:

– Det är den första debatten sedan januarisamarbetet brakade samman, det gör att Stefan Löfven kan ta ut svängarna lite.

Jobben, skolan, kriminaliteten och klimatet. Det är ämnena som ska debatteras under kvällens partiledardebatt i Agenda ledd av Camilla Kvartoft och Anders Holmberg. Varje ämne inleds med en duell mellan två partiledare.

– Jag hoppas på en spänstig och informativ debatt där de politiska skiljelinjerna blir tydliga, säger SVT:s politiska kommentator Elisabeth Marmorstein.

Hör Elisabeth Marmorsteins föranalys inför debatten i klippet här ovanför

Såhär sänder SVT partiledardebatten ikväll

Kl 18.50 – Uppsnacket startar

Kl 18.55 – partiledarna anländer till TV-huset

Kl 20.00 – Debatten startar

Kl 21.00 – Mellansnack i studion med Elisabeth Marmorstein

Kl 21.15 – Debatten fortsätter, ytterligare två ämnen som inleds med en duell i respektive ämne

Kl 22.15 – Eftersnack i studion med Elisabeth Marmorstein

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.