Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lars Landin, som är granne med området där det står tomma nybyggda villor. Han tycker att det är trist att det blev så tyst och tomt. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Tomma villor i Bergsåker förbryllar – grannen: ”De måste känna sig lurade”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Västernorrland fick in ett tips om att en del av ett villaområde står tomt i Bergsåker utanför Sundsvall. Vad har hänt? Och varför? Men frågorna visade sig vara svåra att få svar på.

För tre år sedan flyttade flera familjer in i de nybyggda husen i Bergsåker. Idag står fem av de sex villorna tomma. SVT Västernorrland kontaktade husägarna för att få information, men de meddelade via sin advokat att de skrivit på ett sekretessavtal och inte får uttala sig.

 – Vi vill bara gå vidare och glömma det här nu, säger en av husköparna som fått sitt hus inlöst men vill vara anonym på grund av sekretess vid förlikningsavtalet.

Sekretessavtal

Obos Mark AB som byggt villorna svarar genom sin kommunikationsspecialist:

– Vi har kommit överens med köparna om ett återköp av husen. Nu planerar vi att starta försäljningen igen. Vill också understryka att det råder sekretess och att det är därför vi inte kan uttala oss.

Fundersamma grannar

Vi träffade en granne i området som också undrar vad som kommer att hända nu.

  – Jag är bara fundersam om vad som ska hända egentligen. Det ska bli spännande att se vad det blir och att Obos talar om för eventuella köpare om vad det har varit för fel på husen, säger Lars Landin.

Vi har bett Obos Mark AB om en kommentar efter publiceringen. De svarar att de inte har mer att tillägga.

I klippet berättar vi mer om villorna i Bergsåker.

LÄS OCKSÅ: Konsult berättar om brister i utförandet av markarbetet i Bergsåker 

VET DU MER? Kontakta SVT Nyheter via mejl: vasternorrland@svt.se

Vet du mer? Hör av dig till SVT Nyheter Västernorrland på mejladressen vasternorrland@svt.se. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer