Torka alla tårar – succé

Uppdaterad
Publicerad

I helgen gick prideparaden av stapeln i Stockholm. Sundsvallsprofilen Ola Lindström var där med sitt projekt ”Torka alla tårar”. Och genomslaget, inte minst medialt, har varit stort.

De hade ett flak, de hade åskådare, men ingen musik. Men på en fest sjöng Ola Lindström karaoke och efter ett särskilt bra uppträdande kom en dj fram och bad honom att sjunga i hans nya låt. En sak ledde till en annan och plötsligt hade de musik till flaket. Men det var bara början.

– Vi fick en väldigt bra placering i paraden, nästan längst fram. Så alla kunde se oss och vi fick ut budskapet. För när 60 000 personer har gått förbi så fastnar nog inte budskapet, säger Ola Lindström

Gråtit

På flaket hade man bland annat spänt lakan med orden Sundsvall och Torka alla tårar på. Inte minst ledde det till att media som var där snappade upp budskapet.

– Jag har läst twitterinlägg, folk har stått och gråtit när de sett budskapet. Då har jag nått ut med det jag vill, säger Ola Lindström.

Pengar sinar

Ola Lindström har levt med HIV i närmare tretton års tid och har varit öppen med sin sjukdom. De senaste åren har han drivit kampanjen ”Torka alla tårar”. Det har resulterat i en trio filmer med där kända personer deltar  – alla med budskapet att HIV inte behöver betyda slutet – och han ämnar inte sluta där. Idéer finns till fler filmer.

– Men det börjar sina pengar i projektet, det kan jag säga. Vi gör helt enkelt en så bra produktion, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer