Torsk ska ta Calle till EM-final

Publicerad

Efter en hård diet bestående av enbart torsk har Calle Bolund lyckats gå ner ett kilo om dagen den senaste veckan. Och i morgon tävlar han i EM i klassisk bodybuilding.

I morgon är det dags för Calle Bolund från Sundsvall att tävla i klassisk bodybuilding på europamästerskapen i spanska Santa Susana. Eftersom han tävlar i klassisk bodybuilding får han inte väga för mycket i förhållande till sin längd.

För Calles del innebär det en maxvikt på 80 kilo. I januari vägde han inte mindre en hundra. Och den senaste veckan har han bara ätit torsk för att bli av med de sista kilona.

– Sista veckan går det jättebra eftersom jag är så taggad på tävlingen men jag ser fram emot att få äta rejält efteråt, säger han.

Siktar på final

Calle räknar med att gå till final och siktar på en topp tre-placering i tävlingen. Hans ben är trumfkortet som ska ta honom dit.

– Dom är ganska utmärkande, dom är rätt stora i förhållande till andra med tydliga fibrer på låren, säger han.

I EM-tävlingarna i Santa Susana tävlar även Joacim Nilsson från Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer