Trafikolycka i centrala Sundsvall

Publicerad

En MC-förare är allvarligt skadad efter en trafikolycka i centrala Sundsvall. – Han ligger på intesivvårdsavdelningen och ska operaras akut idag, säger Göje Linnvarsson, akuten Sundsvalls sjukhus.

Det var på torsdag förmiddag som en man i 30-årsåldern på motorcykel kolliderade med en bil. Olyckan skedde i korsningen Bergsgatan- Nybrogatan i centrala Sundsvall.

– Mannen har allvarliga buksakdor och extremitetsskador. Han ligger på intesivvårdsavdelningen och ska operaras akut idag, säger Göje Linnvarsson, akuten Sundsvalls sjukhus.

Akut operation

Enligt räddningstjänsten var MC-föraren vid medvetandet på olycksplatsen. Skadorna för mannen är dock allvarliga och kommer att kräva operation.

– Varför olyckan skedde har jag inte svar på men platsen där den skedde är en olycksdrabbad korsning, säger Bosse Elgenström, inre befäl vid räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.