Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagsmorgonen leds trafiken om från Birsta till gamla E4 på grund av en lastbilsolycka. I videon kan du se bilder från vart olyckan inträffade. Foto: Privat

Trafikolycka på E4 i Sundsvall – trafiken leds om

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen larmades räddningstjänst till E4 i höjd med Skönvik i Sundsvall med anledning av en trafikolycka.

Larmet inkom strax innan 07-tiden och var en lastbil inblandad i olyckan.

– Det är en långtradare som vikt ut släpet och som dragit med sig några pinnar från mitträcket. Lastbilen står i höger körfält och räcket är även skadat där, säger Anders Olsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Norrgående körfält på E4 var avstängd och trafiken leddes om via gamla E4. Lastbilen bärgades från platsen och enligt polisens hemsida uppges det vara halt på platsen.

– Lastbilen har även rivit sönder tanken så det är också ett dieselläckage, säger Anders Olsson.

Ytterligare en olycka

Vid 07.40 larmades räddningstjänst återigen om en trafikolycka i höjd med Birsta och räddningstjänsten misstänkte att det är två köolyckor i samband med omledning till gamla E4.

– Som vi förstår är det köolyckor, precis innan omledningen vid Birsta. Det är svår framkomlighet fram till Birsta och förmodligen på E4, där är det helt stopp, säger Lars Krantz, inre befäl vid räddningstjänst.

Det ska inte finnas några personskador. Enligt Trafikverket var trafiken påverkad fram till 09.30 under onsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.