Räddningstjänst larmades ut till E4 norr om Örnsköldsvik under fredagsmorgonen med anledning av en trafikolycka. Foto: Johan Nilsson/TT

Trafikolycka på E4 i höjd med Docksta – vägen återigen öppen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen har det inkommit två larm om trafikolyckor på E4 mellan Härnösand och Umeå.

Första larmet inkom vid 06.30-tiden och det handlade om en trafikolycka med flera personbilar på E4 i höjd med Hjälta, Smedsbyn utanför Örnsköldsvik. Enligt Göran Sundqvist var det en påkörningsolycka med fyra personbilar inblandade och det fanns inga rapporter om personskador. Bärgare skickades till platsen och olyckan orsakade köer på E4. Enligt Trafikverket påverkades trafiken till 07.45.

Vid 07.40 inkom nästa larm och då handlade det om en olycka på E4 i höjd med Ullånger i riktning mot Docksta. Det var en trafikolycka med lastbil och personbil.

– De har krockat in i varandra och troligtvis handlar det om en hastig inbromsning av lastbilen, säger André Wadell, inre befäl på räddningstjänsten.

Det ska inte finnas några personskador och räddningstjänst arbetade med att sanera vägbanan bland annat. Vid 08.40 var återigen öppen men det var trångt att ta sig förbi och köer på platsen.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.