Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Köer på E4 i Torsbodabacken. Foto: Patric Sellén /SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Snö och halka orsakar trafikproblem – svårt att ta sig fram för tung trafik

Uppdaterad
Publicerad

Flera lastbilar stod vid elvatiden stilla i norrgående fil i Torsbodabacken på E4 mellan Timrå och Härnösand. Det är snöfallet som har ställt till det för den tunga trafiken som har blivit stående i backarna.

På E4 vid Frölandsbacken genom Härnösand stod flera stillastående lastbilsekipage i södergående fil under eftermiddagen vilket gjorde det trångt att passera. Ungefär samtidigt, strax före klockan 15 inträffade en singelolycka med personbil i höjd med Tynnerås mellan Ramsele och Helgum med risk för begränsad framkomlighet.

Trafikproblemen startade redan på förmiddagen. Strax före klockan elva var det två stillastående lastbilar i södergående körfält i Saltviksbacken på E4 mellan Härnösand och Älandsbro, och först ett par timmar senare rådde full framkomlighet igen. Framkomligheten på E4:an genom Västernorrland har varierat och det har rapporterats om köer i både söder- och norrgående riktning. Vid lunchtid kom beskedet att trafiken återigen rullade i Torsbodabacken sedan en sandbil varit på plats. 

I Högsnäsbacken på E4 söder om Härnösand blockerades norrgående körfält helt av stillastående lastbilar under cirka en timme, men vid 13-tiden hade de rullat vidare.

Vid halvtolv-tiden kom larm om att en lastbil och en personbil krockat på Timmervägen väster om Birsta i Sundsvall, vägen stängdes av under räddningsarbetet i cirka 45 minuter. Det finns inga uppgifter om skadade.

Så här såg det ut på E4 genom Härnösand på tisdagsförmiddagen. Foto: Anna Beijron /SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer