Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikverket backar – tvillingbröderna i Ånge får behålla elen Foto: Trafikverket / Fredrik Israelsson SVT

Trafikverket backar – tvillingbröderna i Ånge får behålla elen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen berättade SVT att bröderna Ture och Tore Molin skulle få elförsörjningen till sitt hus norr om Ånge strypt, efter ett beslut från Trafikverket. Nu meddelar myndigheten att man backat i frågan – och bröderna får därmed behålla strömmen.

– Vi har varit lite stolpiga helt enkelt, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson. Se och hör mer här i videon.

Bröderna Ture och Tore Molins fastighet – för övrigt deras föräldrahem – är en av ett 20-tal i det aktuella området som får sin elförsörjning via den närliggande järnvägen.

Nyligen meddelade Trafikverket per brev att det nu var slut med det, och att elleveranserna skulle upphöra efter den 30 september. Dagens Nyheter var först med att berätta det här, och SVT:s publicering om det hela under den gångna helgen väckte stor uppmärksamhet och många reaktioner.

Trafikverkets besked efter mediapubliceringarna var att myndigheten inte avsåg att ändra sitt beslut. Men nu har man till sist tänkt om, något som Dagens Nyheter också var först med att berätta.

”Inte bra hanterat”

Ulrika Honauer som är chef för Trafikverkets avdelning för järnvägsunderhåll säger till DN att myndigheten nu ska utreda lösningar som gör att de berörda fastighetsägarna kan bo kvar med tillgång till el även i fortsättningen.

– Det här ärendet har inte hanterats bra av oss. Vi har varit lite stolpiga helt enkelt, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson till SVT.

Hör både honom och bröderna Molins reaktion på myndighetens kovändning här i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.