Foto: Trafikverket

Trafikverket: ”Belysningen är utformad efter regelverket”

Uppdaterad
Publicerad

Trots två liknande olyckor på kort tid på Sundsvallsbron, kommer Trafikverket inte att vida några åtgärder. Det säger Lennart Helsing, kommunikatör, Trafikverket.

– Den här tiden då det är mörkt och dålig sikt krävs mer av trafikanterna, säger han.

Enligt Lennart Helsing är belysningen på Sundsvallsbron tillräcklig. Både belysning och skyltar är utformade enligt gällande regler.

– Trafikverket belyser punkter där människor korsar gator, där det är dålig sikt och liknande. I övrigt är vägar inte belysta, säger han.

Sundsvallsbron

Bilistens ansvar

Han säger sig ha full förståelse för de som råkar ut för olyckor som den Karin Jarl drabbades av, men han lägger ansvaret på bilisterna.

– Just den här perioden med enstaka plusgrader, slask och salt då måste man ha bra belysning på bilen och koll på avfarter och liknande, säger han.

Ingen åtgärd

Anställda vid Räddningstjänsten Medelpad har också uttryckt liknande kritik som Karin Jarls. Lennart Helsing vill inte kommentera detta. Han tror inte heller att kritiken kommer att leda till någon förändring.

– Trafikverket kommer inte att åtgärda det här, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvallsbron

Mer i ämnet