Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hani Hasan, Roda Abdullrahman och Yahye Ahmed bor i Nacksta och känner en viss oro efter morden som skett i området. Hör deras tankar i klippet. Foto: SVT

Tre mord på två och ett halvt år i området – Nackstaborna: ”Känner oss inte trygga”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan december 2019 har tre mord skett i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. Det väcker förstås tankar, oro och rädsla bland de boende i området.

SVT pejlade stämningen bland Nackstaborna under onsdagen – se och hör några av dem här.

Under måndagseftermiddagen larmades polisen till en lägenhet i Nacksta. Där hittades en man i 35-årsåldern död, och omständigheterna på platsen och offrets skador gjorde att polisen omgående inledde en förundersökning om mord alternativt dråp.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Lo Jonsson, och både hon och polisens spaningsledare Josefine Perming Tengqvist är sparsamma med kommentarer kring utredningen.

– Vi jobbar intensivt med olika utredningsåtgärder. Bland annat försöker vi skaffa oss en bild av det som hänt och kartlägga offrets sista dygn, säger Josefine Perming Tengqvist.

Ingen misstänkt

Det var en bekant till mordoffret som larmade polisen på måndagen. Ännu kring lunchtid på onsdagen hade polisen inte gripit någon misstänkt. Ingen var heller anhållen i sin frånvaro.

Brottsoffret är känt hos polisen, men han är inte dömd för något grövre brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.