Foto: SVT

Tredje flygbolag vill ta över efter SAS i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Sveaflyg och BRA har deklarerat att man kommer att trafikera Örnsköldsvik när SAS lämnar sträckan.

Nu har ett tredje bolag, Air Leap, aviserat att man också börjar från flygplatsen.

Det skandinaviska flygbolaget Air Leap meddelar nu att man kommer att trafikera sträckan Örnsköldsvik – Arlanda från och med den 1 februari 2020, samma datum som SAS kliver av. Linjen ska trafikeras med en ATR72-500, med plats för 72 passagerare, meddelar bolaget.

Vikande konjunktur

SAS aviserade på onsdagen att man lämnar Örnsköldsviks flygplats. Som skäl till nedläggningen angav flygbolaget att inrikestrafiken står inför ett antal vad man kallar ”utmaningar”. Det är närmare bestämt vikande konjunktur, flygskatt och debatten om flygets klimatpåverkan.

Tre bolag aktuella

Bara en timme efter beskedet kom ett pressmeddelande från företaget Sveaflyg att de tar över linjen. Senare samma dag gav BRA beskedet att man går in på sträckan Örnsköldsvik – Bromma med tre-fyra avgångar per dag i vardera riktningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.