Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helene Lind, Susanne Söder och Christine Näslund jobbar på onkologen på Sundsvalls sjukhus och har blivit utsedda till årets bröstsjuksköterska. Hör dem berätta mer i klippet. Foto: Stina Ahlinder/SVT

Tre sjuksköterskor på onkologen i Sundsvall prisas: ”Fantastiskt”

Publicerad

Helene Lind, Susanne Söder och Christine Näslund jobbar på onkologen på Sundsvalls sjukhus och uppmärksammas nu för sitt engagemang för sina patienter och deras anhöriga.

Varje år utses årets bröstsjuksköterska av bröstcancerförbundet. I år är det för första gången tre vinnare.

Att det blev tre personer som blivit årets bröstsjuksköterska är unikt, men även att alla är från samma avdelning är något speciellt menar Christine Näslund.

– Att vi är tre från samma lilla klinik på ett länssjukus, det känns ännu mer fantastiskt, säger hon.

”Vill räcka till för alla”

När trion får frågan om utmaningar i sitt yrke så låter svaren snarlika. Helene Lind säger att det kan vara svårt att få tiden att räcka till. Samtidigt berättar Christine Näslund att hon ibland inte känner sig tillräcklig för hon vill göra allt hon kan för patienten.

Och Susanne Söder berättar att en utmaning är att räcka till för alla – och att finnas till hands och följa upp på det sätt hon vill.

Trots utmaningar i arbetet är det dessa tre kvinnor som i år har blivit utsedda till årets bröstsjuksköterska för sitt arbete med bröstcancerpatienter på onkologen på Sundsvalls sjukhus.

Hör dem berätta om utmärkelsen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer