Foto: SVT

TV-profil tackar nej till Timråpris

Uppdaterad
Publicerad

Timrå kommun får allt hårdare kritik för sin hantering av kränkningar och sextrakasserier. Nu väljer TV-profilen Eva-Lena Rylander att tacka nej till nomineringen till ett företagarpris i kommunen.

Eva-Lena Rylander som är bosatt i Fagervik i Timrå är ett känt ansikte för svenska folket genom sitt arbete med ”gör om mig” i programmet Gokväll i Sveriges Television.

– Det är under all kritik hur kommunen hanterat kränkningarna, säger hon till SVT.

”Har en del att jobba med”

I ett inlägg på sin Facebooksida har hon gjort klart att hon inte accepterar kommunens hantering av de sextrakasserier som en kommunanställd fritidspolitiker gjort sig skyldig till. I inlägget skriver hon att Timrå kommun har en del att jobba med när det gäller att motverka trakasserier och kränkningar. Hon berättar också att hennes egna tonårspojkar fått byta skola på grund av att hot och kränkningar varit en vardag också för dem.

Hennes inlägg har fått stor spridning.

– Jag är född i Timrå, uppvuxen i Timrå och bosatt i Timrå och jag kunde aldrig tro att det skulle kunna hända i min egen hemkommun. Det var ett lätt beslut att tacka nej till nomineringen, säger hon till SVT.

Tvekade aldrig

Det var i onsdags Eva-Lena Rylander fick veta att hon nominerats till priset årets ”Anti jante” inför årets företagargala i Timrå. Hon valde omedelbart att tacka nej, och hon tvekade aldrig, säger hon.

Företagargalan Guldstegen arrangeras av Företagarna i Timrå men är starkt förknippad med Timrå kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.