Foto: TT

TV-pucken kan avgöras på fotbollsmark

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år fyller den klassiska ishockeyturneringen TV-pucken 60 år. Medelpads ishockeyförbund vill arrangera slutspelet, enligt SportExpressen, och låta matcherna spelas utomhus.

Medelpads ishockeyförbund är ett av distrikten som visat intresse för att arrangera TV-pucken nästa år, då turneringen firar 60 år, rapporterar SportExpressen. Svenska ishockeyförbundet vill göra något extra på jubileumsåret, och utomhusmatcher har hittills inte förekommit i turneringens historia.

Finalspel på Idrottsparken

Enligt uppgifter till SportExpressen så planerar förbundet i Medelpad för att låta semifinaler och final spelas på fotbollslagets GIF Sundsvalls hemmaarena Idrottsparken.

– Utomhusmatcher har alltid en del dilemman också. Det kan bli något helt fantastiskt men sen finns det faktorer med vädret bland annat, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom till Sportexpressen.

Vid årsskiftet ska det fastställas var turneringen ska spelas nästa gång. Årets TV-pucken avgörs i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.