Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lurade brottsoffret att de var tjejer för att lura honom på pengar – se och hör mer i videon. Foto: Ur polisens förundersökning

Två åtalas för mordförsök i Fränsta – pressade brottsoffret på pengar

Uppdaterad
Publicerad

Natten mellan den 8 och 9 april i år larmas polis till en adress i Fränsta med anledning av ett mordförsök. En person hade blivit utsatt för slag och sparkar mot kroppen samt knivskuren i hals, nacke och axel.

De misstänkta gärningspersonerna är tre unga killar. Nu åtalas två av dem för mordförsök, då den tredje är underårig.

Enligt åtalet har de tre killarna tillsammans och i samförstånd försökt döda mannen, genom att bland annat knivskära honom i halsen, nacken och axeln. En gärningsperson har skurit mannen medan den andra hållit i mannen och den tredje personen ska ha filmat händelseförloppet.

I andra hand åtalas killarna för grov misshandel. De båda killarna förnekar brott men ena killen erkänner att han filmat förloppet.

I videon berättar vi hur offret och gärningsmännen fick kontakt, och vi vill uppmärksamma att vissa bilder kan uppfattas som obehagliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.