Foto: SVT

Två män allvarligt skadade efter mordförsök i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen larmades polis och ambulans till en lägenhet i centrala Örnsköldsvik efter att två män överfallits och skadats.

En förundersökning om försök till mord pågår och polisen söker flera gärningsmän.

Överfallet på de bägge männen uppmärksammades efter att en av dem tagit sin tillflykt till ett bageri i närheten. Där fick han hjälp att larma SOS. Polis och ambulanspersonal hittade senare den andre mannen i lägenheten.

Allvarliga skador

Männen är i 20-årsåldern och bägge är allvarligt skadade. En av dem opererades under onsdagen och läget är allvarligt men stabilt.

– En förundersökning om försök till mord har inletts och enheten för grova brott utreder ärendet. Motivet är inte klarlagt, vi söker nu flera gärningsmän och arbetar på att få dem identifierade, sa Josefin Perming Tengqvist, chef för avdelningen för grova brott till SVT Västernorrland sent under onsdagen.

Vapen har använts

Enligt Tengqvist har vapen använts vid överfallet på de bägge männen men hon vill inte avslöja vilken typ. Lägenheten har spärrats av för en brottsplatsundersökning.

Tengqvist vill inte svara på om de inblandade är kända av polisen sedan tidigare men säger att gärningsmännen inte utgör någon fara för allmänheten.

Det är alltså flera gärningsmän som eftersöks. Vid lunchtid på torsdagen hade ingen misstänkt gripits.

Polisen har hållit ett antal förhör, genomfört kriminalteknisk undersökning av lägenheten och sökt med hund i området.

– Ingen ytterligare information kommer att lämnas av polisen under torsdagen, låter Josefine Perming Tengqvist hälsa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer