En polisinsats inleddes vid 20-tiden på fredagskvällen i stadsdelen Skönsberg i Sundsvall, den första april i år. Nu har två män dömts för bland annat grovt vapenbrott och narkotikabrott. Foto: Christina Ryder/SVT

Två män döms till fängelse efter skottlossningen i Skönsberg

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-årsåldern, med kopplingar till skottlossningen i Skönsberg i Sundsvall i början av april, döms till fängelse för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Den äldre av de två döms dessutom för bland annat olaga hot och försök till utpressning.

Männen häktades i mitten på maj på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott efter en skottlossning som ägde rum i Skönsberg i Sundsvall den första april i år.

Båda åtalades sedan för de senare brottsrubriceringarna och den äldre av de två även för olaga hot, försök till utpressning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning.

Duon döms nu på alla åtalspunkter, den yngre till fängelse i två år och sex månader och den äldre till fängelse i tre år och två månader.

Hotade två kvinnor

Den äldre mannen har, i samband med skottlossningen, hotat två kvinnor och även krävt dem på en stor summa pengar. Enligt domen var mannen arg på kvinnorna efter att de berättat var mannen befann sig för några andra personer, något som sedan ska ha lett till att det blev en skottlossning på adressen och att han bland annat blev av med narkotika som togs i beslag.

Båda männens dna hittades på ett vapen som saknade tillstånd och som påträffades på samma adress. Utöver männens dna fanns även dna från minst tre andra personer på vapnet.

Hur skottlossningen gick till är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.